Att skriva om tabu

Nu är det dags för två inlämningar i kursen i kreativt skrivande. En novell och en essä ska vara färdiga denna vecka, båda på temat tabu. Novellen ska gärna utgå ifrån personliga erfarenheter, handla om ett ämne/något som är tabu för just mig. I essän kommer jag att diskutera vad tabu är för något (vad ordet betyder och har för ursprung), hur det används inom olika kulturer, vad som har varit tabu historiskt, hur det har förändrats och vad som kan räknas som tabu just idag.

Det är två spännande uppgifter. Imorgon ska jag sitta på Stadsbiblioteket och läsa in mig lite på tabu. Inom etnologi och antroplogi är den kulturella aspekten av tabu något som har undersökts och jag ska bland annat låna boken Renhet och fara : En analys av begreppen orenande och tabu av Mary Douglas. Ser fram emot detta.

Det här inlägget postades i Att skriva, Läsupplevelser och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.