December börjar bra

Idag, första december, har det varit en strålande dag. Jag gick min favoritrunda på lunchen och som vanligt så var jag med om spännande saker. Till att börja med stötte jag på en söt liten näbbmus på jakt efter mat. Den ilade fram över snön och barmarken, och stannade upp då och då och tuggade i sig lite växtlighet (såg det ut som).

nabbmus

Kan du se musen?

Sen har jag tänkt på att ”vår” runda här ute i Farsta slott inte bara är vacker utan också vänlig. Det finns många bevis för det. Bland annat är det någon som har ställt fram en säck ved vid den grill som är uppsatt vid rastplatsen mot Baggensfjärden. Så nu är det bara att ta med sig något gott att grilla.

grill

Någon vänlig själ har ställt ut en säck med ved vid grillen.

hav

Utsikten mot Baggensfjärden är alltid vacker.

Det är också spännande att upptäcka lite olika föremål som är utplacerade här och var. Så här inför jul har skogstomten börjat att klä granen. Det känns vänligt och tryggt tycker jag.

stjarna

Julen märks påtagligt ute i skogen.

Och på sluttampen av promenaden så flög fem svanar i formation högt i luften ovanför mitt huvud. Det fick mig att tänka på en av mina favoritförfattare när jag var liten, H. C. Andersen. Jag älskade hans sagor. De vilda svanarna är en av dem jag minns särskilt. Tyvärr hann jag inte fånga svanarnas flykt på bild. Men av en sådan här lunchpromenad kan en inte känna sig annat än stärkt.

bar

Vy över Farstaviken.

Det här inlägget postades i Reflektioner och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.