En tripp till bergsbyar i Alicanteregionen

Nu är jag tillbaka till ett grått och regnigt Sverige efter att i veckan ha varit några dagar i Alicante-regionen tillsammans med min man Tony. Anledningen till vår resa var att vi firade 26 år tillsammans. Det innebär att vi har varit ett par i halva våra liv (!). Det ska tilläggas att siffran känns astronomisk för mig också. Hur som helst så hade vi det supertrevligt. Vi upptäckte många fina byar i de mäktiga bergen ovanför Costa Blanca. Jag kan verkligen rekommendera en tur dit.

aigues

Vy över Aigues.

Vi bodde i en by som heter Aigues och som ligger ungefär en kvart med bil från stranden. Byn är liten och sömnig (åtminstone så här års) och har en fantastisk utsikt över medelhavet. Vi sov några nätter på ett mysigt pensionat, Finca el Otero, som drivs av Peter och Ernest, ett par som ursrungligen kommer från Sydafrika. De var de bästa värdarna, supertrevliga och lagade en av de godaste frukostar jag någonsin ätit.

tony-o-jag

Utanför ingången till grottan i Busot.

Varje dag gjorde vi dagsutflykter. Under de tre dagar vi var där besökte vi bland annat en makalös grotta utanför lilla grannbyn Busot, hänfördes i Guadalest och vandrade i landskapet kring den vackra byn Sella.

guadalest-utsikt

I Guadalest ligger en borg högst upp på en bergstopp. De äldsta delarna uppfördes av Morerna på 1100-talet.

guadalest

Från toppen där borgstaden ligger är utsikten makalös. Ett turkost vattendrag ligger nere i dalen.

Klocktorn på toppen. De kristna tog över Guadalest på 1200-talet.

mat

Tapas på en lantlig restaurang i Benimantell, grannbyn till Guadalest.

tony

Tony i bergen kring Sella. Vi gick lite fel och det blev 1,5 mils vandring.

regnbage

Det massiva berget vid Sella drog till sig moln som gav ett lätt duggregn. Det gjorde att det vilade en konstant regnbåge över byn.

solnedgang

Solnedgång över Aigues.

Det här inlägget postades i Resor. Bokmärk permalänken.