Medlem i Författarförbundet

Känns en aning högtidligt att ha blivit medlem i Sveriges Författarförbund. Men häromdan kom brevet med bekräftelsen. Jag har skrivit tre böcker men har väntat tills nyligen med att ansöka om medlemskap. Jag är medlem både i deras sektion för sakprosa och den skönlitterära sektionen. Det ska bli spännande att se vad ett medlemskap innebär i praktiken. Men redan nu vet jag att man kan ansöka om stipendium, och dessutom få möjligheten att tillbringa skrivtid i olika lägenheter och hus både i Sverige och utomlands; bland annat på Gotland, Runmarö, Sara Lidmans hus i Missenträsk, Aten, Paris med mera. Det vill jag gärna göra!

Jag har skrivit två faktaböcker om jämställdhet; Jämställdhet är en mänsklig rättighet och Tänk (tvärt) om! Tjejer och killar och makt. Och en roman som kom i år Jag vet inte vad som händer.

Författarnas hus ligger på Drottninggatan i Stockholm, på samma adress som Centralbadet.

Det här inlägget postades i Bokutgivning, Jag vet inte vad som händer och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.