Om mig

Foto: Cato Lein

Foto: Cato Lein

Hej,

På den här bloggen kommer jag framförallt att skriva om mina intressen som är läsning och skrivande. Det kommer nog också bli ett och annat om yoga också, och säkert då och då lite mer lösa tankar om livet i allmänhet.

Jag har läst statsvetenskap och etnologi på universitetet men även filosofi, litteraturvetenskap, genusvetenskap och journalistik. Jag har en bakgrund som journalist och samhällskommunikatör men sen drygt tio år tillbaka har jag framförallt jobbat med jämställdhetsfrågor på olika sätt, både som konsult och som anställd. Mina två senaste arbetsplatser är regeringskansliet och Tillväxtverket.

Jag har skrivit två faktaböcker om jämställdhet; ”Tänk (tvärt) om! Tjejer, killar och makt”, utgiven av Rabén & Sjögren förlag 2007 och ”Jämställdhet är en mänsklig rättighet”, utgiven av UN Women Sverige 2008 (nytryck av reviderad upplaga 2011).

I höst och i vår läser jag en kurs på halvfart i Kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet i Växjö. Kursen är på distans. Jag lägger också ned en del tid på förberedelser kring utgivning av min första skönlitterära bok ”Jag vet inte vad som händer”. Planen är att det är release för boken i mars 2017 och bloggen kommer att handla om processen fram till utgivning. ”Jag vet inte vad som händer” är en berättelse om relationen mellan en mor och dotter där mamman är sjuk i demens. Det gör att även demensfrågor kommer att få ett visst fokus.