Förbereder föreläsning för vård- och omsorgspersonal

Idag förbereder jag min föreläsning som jag ska hålla för vård- och omsorgspersonal i Solna stad den 18 maj. Jag ser verkligen fram emot att få delta och är så glad över att ha blivit inbjuden. Jag kommer att tala utifrån ett anhörigperspektiv och utifrån att ha skrivit boken Jag vet inte vad som händer. Solna stad jobbar mycket strategiskt med demensvården. Alla deras boenden är Silviacertifierade, vilket betyder att all personal genomgår en särskild utbildning i demensvård. De har också en demenskoordinator i kommunen som samordnar och stöttar i demensfrågor. Extra glad över att Solna stad har köpt in 150 ex av min bok som anställda inom demensvården kommer att få.

Programmet för dagen ser verkligen gediget ut där demenssjukdom och demensvård speglas utifrån olika aspekter. Jag hoppas på att få tala i fler liknande sammanhang, tror att det är viktigt att få med anhörigperspektivet. Även på utbildningar, såsom vård- och omsorgsprogrammet, tror jag boken kan fylla en viktig funktion som komplement till facklitteratur. Så jag hoppas att fler gör som Kungsholmens västra gymnasium och köper in boken som kurslitteratur.

Det här inlägget postades i Föreläsningar, Jag vet inte vad som händer och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.