Kajaktur i Stockholms skärgård

Tony och jag har paddlat kajak i Stockholms skärgård. Något jag varmt kan rekommendera. Vi hyrde kajaker på Solberga gård som ligger på Runmarö. Det är ett perfekt ställe att utgå ifrån, vattnen runt omkring är fulla med öar och skär.

När vi gav oss ut var det lite molnigt och blåste friskt så vi paddlade med vinden för att göra det enkelt för oss. Så småningom hittade vi en jättefin vik på Östra Svärdsholmen där vi drog upp kajakerna och slog upp vårt tält för natten. På eftermiddagen klarnade det upp, det blev varmt och soligt och vi fick en vacker kväll.

Östra Svärdsholmen är jättefin. Åt det hållet bilden nedan visar ser man Runmarö men åt andra hållet är horisonten fri. Så vackert. Ljuvligt att vara ute i naturen på det sättet man är när man paddlar och tältar.

Dagen efter paddlade vi söderut och stannade till och åt lunch på Stora Alskäret. Vi såg två mäktiga havsörnar under vår färd och mängder av andra sjöfåglar.

När vi var framme vid Runmarö igen så började det regna. Skönt att vara på land då och som bonus fick vi se denna vackra regnbåge.

Det här inlägget postades i Reflektioner, Resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.