Muralmålningar och manusskrivande

Idag sitter jag på Stockholms stadsbibliotek och skriver på mitt manus. Det är en lugn och skön miljö att vara i och jag är tacksam för att det är öppet, tillgängligt och helt gratis för alla. Det är många studenter som tentapluggar runtomkring mig kan jag tänka. Men det är också folk i lite olika åldrar som sitter med sina datorer och jobbar. Så gissningsvis är en här av lite olika anledningar. Flitens lampa lyser för de flesta tycks det som hur som helst.

När jag kikade upp på väggen till höger om mig lade jag märke till fyra maffiga muralmålningar med medeltida motiv. Det är en kvinna som kröns till drottning ser det ut som. Kan det vara Hilding Linnqvist som 1928 målade till Stadsbiblioteket? Är det någon som vet? Och vem är kvinnan/drottningen? Vad är storyn? Det får jag lov att ta reda på mer om.

Det här inlägget postades i Att skriva och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.