Sista dagen som vegan

Idag är sista dagen på en elva dagars yoga-detoxkurs som jag har gått. Under den perioden har jag bara ätit frukt, grönsaker, bär och nötter. Inget kaffe, inget socker, ingen alkohol. Och inte heller kött, fisk och spannmål. Varje dag har jag också gjort ett särskilt yogapass som ska ha en utrensande och vitaliserande effekt.

Mornarna har jag startat med citronvatten med ingefära, samt blodgrape och te. Blodgrape rekommenderas eftersom det stabiliserar blodsockret och har även en massa andra bra egenskaper. Förvånansvärt mättande är det också. Och gott!

Till lunch har jag till exempel ätit rostade och färska grönsaker som jag har gjort en sallad på. Soppa på blomkål och broccoli eller palsternacka och sötpotatis är ett annat alternativ.

Något som har varit supergott är en juice som jag har gjort på färska rödbetor, äpplen, ingefära och citron. Mmmmm. Fräsch, syrlig och med lite sting i.

Imorgon kan jag börja äta ”som vanligt” igen. Jag kommer att fortsätta att dricka kaffe och vin (i måttlig mängd) men behåller gärna den lighta kosten i stor utsträckning. Har inte saknat kött men däremot ost och pasta. Så någon form av vegetarian kanske blir följden?

Det här inlägget postades i Yoga och meditation och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.