Sliter med det sista

Har lämning på 30 sidor text i kursen i kreativt skrivande nu på fredag. Puh, det har varit lite segt om jag ska vara ärlig. Idag på förmiddagen satt jag på café Tornhuset och skrev på det allra sista tillsammans med en kopp te.

Jag har sökt till fortsättning på kursen i kreativt skrivande (vid Linnéuniversitetet) till hösten och hoppas att jag kommer in. Då kommer jag att fortsätta med det skrivprojekt som jag påbörjat och som förhoppningsvis ska bli till en ny bok så småningom. Eftersom det innebär så pass mycket ensamarbete att skriva, och att jag fortfarande känner mig relativt ny i själva hantverket, tycker jag det är en bra ram att utgå ifrån. Jag har kursare som läser mina texter och jag läser deras. Dessutom har vi haft en erfaren handledare som ger synpunkter. I vår grupp har vi haft författaren Oline Stig.

Just nu känns det lite för tidigt att avslöja vad mitt nya skrivprojekt handlar om men jag kan säga att jag har en hyfsat tydlig grundidé. Men för tillfället känns det som om jag fastnar i själva intrigen och flytet kommer verkligen stötvis. Det vill säga att vissa dagar är det sååå segt medan andra dagar flyter på bättre. Men det är väl så det är antar jag.

De flesta dagar skriver jag hemifrån men idag blev det på café under förmiddagen. Fungerade riktigt bra eftersom det var lugnt fram till lunchtid. Caféet kan jag verkligen rekommendera hur som helst. Det ligger fantastiskt fint med utsikt över Farstaviken. Varma dagar kan man med fördel sitta på deras uteplats och mumsa deras goda hembakade bröd.

Det här inlägget postades i Att skriva och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.