Sol, sol – strålande sol…

Äntligen tittade solen fram idag! Det har varit grått, grått, grått i alldeles för många dagar nu. Vilken skillnad det gör på humöret, i alla fall mitt. En av fördelarna med att jobba hemma är att det är lätt att ta sig ut i naturen på en lunchpromenad. Idag blev jag inspirerad att ta några bilder.

Det märks också att vi är i början av februari och att solen står högre på himlen. Det är mycket ljusare än för en månad sedan och det bildas långa skuggor.

Det finns många gamla vackra ekar längs med den runda jag brukar gå. Flera av dem planterades säkert av Maria de la Gardie som lät bygga ett jaktslott i området på 1600-talet. Det är från slottet vårt område har sitt namn, Farsta slott. Maria de la Gardie var en spännande person, hon brukar kallas för Sveriges första storföretagande kvinna.

Flera av träden har blivit så gamla att de inte längre orkar stå upp. Det här trädet har omvandlats till en rolig klätterplats för barn och andra med ungt sinne.

Här syns Farstaviken. Alldeles i närheten ligger Farsta slott. Idag är slottet ombyggt och innehåller tio bostadsrätter. Men det är häftigt att tänka sig att det en gång användes för jakt och då var enligt sägnen Drottning Kristina ofta här ute och jagade. Maria de la Gardie och Drottning Kristina var goda vänner.

Det här inlägget postades i Reflektioner och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.